Jeg garanterer at du vil bli sjokkert


Forleden dag så jeg en video på nettet. Jeg kan ikke huske sist jeg ble så sjokkert av et lite filmklipp. Jeg fikk se dyr bli flådd levende. Kjøper du pels etter å ha sett denne filmen må det være noe galt med deg.

Jeg har sett en masse ekle filmer gjennom tidene. Fra skremmende grøssere til horrible skrekkfilmer. Men det er et eller annet som er annerledes når filmen ikke er oppdiktet. Som at en mann står på gaten, denger en vaskebjørn i bakken, skjærer av den pelsen og kaster den pelsløs i en haug med andre vaskebjørner som er i ferd med å forlate denne verdenen, tar en røyk – og begynner på neste. NB: Dette er et litt annerledes innlegg her på bloggen og inneholder sterke bilder og filmer. Det er fordi jeg brenner for dette og mener folk må kjenne til dette – det er tross alt virkelighet.

Det startet med at jeg fikk en Facebook-invitasjon til en gruppe med navnet This is the most shocking video I have ever seen !!!!. Jeg tenkte først at dette var en morovideo av noe slag og tok en titt. Videoen starter med at en mann på gaten holder en vaskebjørn i bakbena og slår den ned i asfalten et par ganger. Deretter tar han fram en kniv og får skjært og dratt av pelsen på den klynkende skapningen. Til slutt ligger en vaskebjørn som ikke ligner på en vaskebjørn lengre der, uten pels. Den blir slengt i en diger haug med dyr med samme skjebne. Der ligger den og får så vidt kikket en gang i kameraet før den legger seg tilbake. Noen rykninger kommer gjennom kroppen og den dør i løpet av en 10 minutters tid av ekstreme vansker med blod og pust – og i et smertehelvete.


Pels

Videre leser jeg Facebook-gruppen og nettsiden med videoen, PETA.org mer om dette. Jeg får se flere videoer av hunder og katter som også blir flådd levende. For meg som i tillegg er veldig glad i dyr, især katter, er dette et skrekkelig syn. Jeg klarte ikke å komme igjennom videoene den første dagen og det sitter fortsatt skremmende tydelig på netthinnen.

Ikke nok med det, men disse dyrene som utsetter for dette har også sittet i ulovlig små bur på pelsfarmene over lang tid, de får minimalt med mat og må være ute i burene på iskalde netter og mødrene til dyrene blir gale og tar livet av ungene. Dette skjer med rev, mink, kaniner, hunder, katter og mange andre dyr.

Se filmene

Ta en titt på filmene, og jeg garanterer at du vil bli sjokkert. Om du har medfølelse for dyr, så er det ikke sikkert du ser mange sekundene første gang til og med. Ta en titt på disse lenkene:

http://www.peta.org/feat/chineseFurFarms/index.asp
http://www.youtube.com/watch?v=ZuaMsUda7kg

Får du lyst til å kjøpe pels etter å ha sett noe sånt? Da bør du virkelig sjekke at alt er bra med deg – dette er nemlig horribel behandling av dyr, noe jeg håper du klarer å se.

Finnes det noe som kan stoppe dette? tenker du sikkert nå. Og ja; hvis vi alle bidrar, så kan det bli mindre av det. Men dessverre er dette temmelig håpløst, folk vil alltid la seg friste til heller å kjøpe den flotte pelsen i butikken, enn å tenke på hvordan den havnet der. Kanskje er det mer holdningen som må endres, ikke bare underskrifter. Men om du vil hjelpe, så skriv under her:

http://www.furisdead.com/pledge-furfree.asp?c=chfrplg

På en annen side så er det nok mye av slikt vi ikke kjenner til. Kyllinger blir flådd levende, grisen kokt levende før slakting og så videre.

Men det er vel sånn vi mennesker er. Det er så mye bedre å ha det godt, enn å tenke på alt mulig annet. Eller?


Kvitre ut på Twitter | Del på Facebook | Lagre på Delicious

3 Responses to Jeg garanterer at du vil bli sjokkert

 1. Dagbladet/Aftenposten next?;d

  Av isabel · 17. november, 2009 (23:11)
 2. jeg gråter når jeg ser at dyr blir behandlet slik det er helt grusomt !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jeg sier NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEI til ekte pels

  Av aurora · 22. desember, 2011 (16:26)
 3. jeg blir lei meg nor jeg ser noe så grusomt det er helt gale jeg

  blir sint :::::::(

  Av nikki · 9. mai, 2012 (19:21)

Legg igjen en kommentar

Tillatte tags …