Mine kilder til inspirasjon (1)


«Kreativ sperre»? Sulten på noe nytt som kan få deg til å tenke litt annerledes? La meg vise deg noen av tingene som inspirerer meg.

Det er viktig å huske på at inspirasjon ikke nødvendigvis er noe du kan se på. De beste kildene til inspirasjon er derimot ikke noe håndfast, men noe du har opplevd og latt deg inspirere av. Videre bør man også huske på at det ikke er så vanvittig enkelt, som at du kan høre en fin sang, for så å male verdens vakreste bilde.

Skjønt, noen ganger kan det virke slik. Én ting får deg til å tenke ut noe flott og du er sikker på at det er denne tingen som gjorde at du kom på den gode idéen, designen, låten og gud vet hva. Men etter min mening var dette bare dråpen som fikk begeret til å renne over – begeret fylt med åndedrag. (Hm, nå fikk jeg lyst på en flaske av dette …) I hvert fall vil jeg dele litt av det som ofte får det til å bli fortreffelig lapskaus i hodet.

Fotografier og grafikk

Det er utrolig mye fantastisk der ute. Med så store mengder av bilder, i form av foto eller grafisk design, gratis tilgjengelig, er det dumt ikke å benytte seg av muligheten til å bare nyte noen slike samlinger.


Flotte steder å titte på slikt kan være Flickr. Fotografer som Morten Prom og Skarphéðinn Þráinsson er verdt å sjekke ut. I tillegg blir jeg ofte fascinert av bildene på The Big Picture, hvor man kan finne f.eks. de sterke bildene av flommen i Pakistan. Bildet i toppen av innlegget er hentet fra en samling gamle fargebilder fra Amerika – disse må du ta en titt på!

Verdensveven

… som noen har funnet på å kalle Internett, eller slang som «nettet». Noen jeg anbefaler – forøvrig mest rettet mot grafiske designere, nettdesignere og fotografer – er Smashing Magazine, Abduzeedo Styleboost, LogoPond, Webdesignmagasinet og The Design Inspiration. Dette er delvis brukergenererte nettsteder, som poster kvalitetsinnhold for alle og enhver. Er det allerede noen av nettstedene du ikke besøker, så anbefaler jeg deg å gjøre det!

Reise bort

Ganske klisjéfylt inspirasjonskilde, men det funker. Det har etter hvert gått opp for meg at jeg har klekket ut noen design eller idéer, mens jeg har vært på hytta på fjellet (les: helt uten alt som heter PC og Internett [forøvrig dårlig dekning for mobiler, for kverrulantene som mener jeg burde sjekket ting på iPhonen min ;)]). Ved å koble av kan man ofte begynne å tenke i nye, spennende mønstre og vips så er du kreativ når du kommer hjem – kanskje.

Fortsettelse følger …

Jeg innså etter etter hvert at dette innlegget ble litt lengre enn planlagt, så en andre og siste del er like rundt hjørnet på bloggen. Har du noen tanker om hva som inspirerer deg, så er kommentarfeltet ditt! :)


Kvitre ut på Twitter | Del på Facebook | Lagre på Delicious

3 Responses to Mine kilder til inspirasjon (1)

  1. Stødig blogg. Kul logo.

    Av Håvar Fredriksen · 18. august, 2010 (19:48)
  2. Takk og takk, Håvar!

    Av mattisaas · 18. august, 2010 (20:05)
  3. Du har noen fine kilder der ja. Selv liker jeg å spille gitar, danse disko og spille fele.

    Av SverreBrokken · 18. august, 2010 (21:14)

Legg igjen en kommentar

Tillatte tags …