Mine kilder til inspirasjon (2)

Jeg postet tidligere et innlegg om hva som inspirerer meg, og her kommer andre del.

Musikk


Ulike mennesker, inspireres av ulik musikk. Kanskje mener du at du blir mest kreativ ved å høre på din egen musikk. Derimot oppfordrer jeg deg til å høre på musikk du ikke pleier å høre på til vanlig. Finn noe avslappende, noe med energi, noe sprøtt eller originalt.

Ta deg en … «lytt» på musikkbiblioteket mitt på Spotify, for å sjekke ut hva jeg pumper inn i ørene, med mitt kjære headset, eller klikke på den superduperfete albumgrafikken jeg snekret sammen, over.

I tilegg spiller jeg piano, som kan få fart i hodet (på en god måte). Å spille selv, kan være vel så inspirerandes. ;)

Mennesker


Selvfølgelig. Mennesker rundt deg er alltid inspirerende. Alt de gjør; hva de spiser, har på seg, sier og bedriver (hobbyer f.eks.). Det er litt rart med det, men mennesker finner man som regel utenfor Internett. Så det må i så fall bli sider type The Sartorialist. Jeg er ikke ekstremt opptatt av mote, men The Sartorialist er en svært inspirerende blogg. Ta en titt! Ellers møter man jo alle mulige typer spennende folk på Twitter.

Og til slutt …

Jeg må jo ikke glemme den viktigste inspirasjonskilden – deg selv. Neida, nå tuller jeg bare. Hvis du tror dét er løsningen tar du feil (eller har kanskje narsissistiske trekk ;). Sitter du og tenker «hvor blir det av den fordømte inspirasjonen?», må du komme deg ut. Få nye impulser! Ta deg en tur ut og ikke forhast deg. Som mye annet kommer ofte inspirasjonen akkurat når du ikke leter etter den.

Vel, jeg skjønte etter hvert at å liste opp alt som inspirerer meg, ble litt mye. Så dette er altså blitt noen pekepinn i forskjellige kategorier, så håper jeg du kanskje har oppdaget noe nytt eller fått et nytt syn på diverse ting.

Hvis jeg kanskje har tipset deg om noe, setter jeg stor pris på om du deler hva som gjør deg kreativ! Kommer du f.eks. i kunstnermodus ved å spise en østers? La meg vite hvordan! :-)


Kvitre ut på Twitter | Del på Facebook | Lagre på Delicious

11 Responses to Mine kilder til inspirasjon (2)

 1. Litt banalt, men musikk, kaffi, snus og penn/papir gjør alltid susen for meg. :) Både på det personlige og profesjonelle nivå. Og selvfølgelig: se på andre personer som er mye flinkere enn meg (dette er den egentlige grunnen..). Jeg kan vel heller endre første setningen, til å si at det er min oppskrift for å jobbe effektivt.

  Av David Steinsland · 27. september, 2010 (23:03)
 2. Kult å høre, David – vi har vel alle noen slike ting. Har tenkt på å skrive et lite innlegg om hva en designer/utvikler «må» ha; litt slike ting du nevner.

  Se på dyktige folk, ja, den er jeg også med på. :)

  Av mattisaas · 28. september, 2010 (08:19)
 3. Tjaaa, jeg bruker vel musikk og internett som en inspirasjonskilde. Å være ute og sitte bare å tenke fungerer også noen ganger :)

  – Likte spillelista di hittil!

  Av Mari · 28. september, 2010 (08:58)
 4. Musikk er høgt på lista mi også, men arbeidet til andre kreative er vel den største inspirasjonskilda. Ein tur i parken eller fjellet endar også opp som kilder innimellom. Til dømes var det ein tur i nærområdet der eg bur som inspirerte meg til å dekorere bloggen min med «naturlege ingredienser»…

  Likte også mykje av musikken i lista di!

  Av Espen M. Kvalheim · 28. september, 2010 (11:19)
 5. Fint å høre om deres inspirasjonskilder, og flott at musikken faller i smak – snoker litt hos samtliges Spotify-profiler også. :)

  Av mattisaas · 28. september, 2010 (14:14)
 6. Jeg bruker å surfe rundt på nettet på f.eks themeforest, og andre sider der det er mye og gode templates. Det gir meg mye inspirasjon til å sette meg ned å tegne.
  Og ikke minst når jeg skal legge meg til å sove, da får jeg mange gode ideer. Men desverre er jeg så trøtt at jeg ikke orker å gjøre noe med det, og neste dag er det glemt. Dessverre.

  Av Stein Ove Helset · 28. september, 2010 (17:21)
 7. Hehe, der er du ikke alene, Stein Ove! Derimot har jeg iPhonen klar med Notater, så jeg skriver dem ned. Får dem ut av hodet og glemmer det heller ikke. Hvorfor ikke legge tegne-/notatblokken din ved siden av senga? :)

  Av mattisaas · 28. september, 2010 (20:23)
 8. Noen ganger setter musikken meg igang ( bla med arbeidslista mi; http://open.spotify.com/user/holtmi/playlist/1flRALEZQtnZaNUycSs8FC ) og virkelig inspirerer meg.

  Andre gang er det å skru av musikken minst like kreativt!

  Ellers lar jeg meg inspirere av fritid! :) Altså og gå ut i naturen, høre på musikk, spille spill, se på tv, lese magasiner og…surre! :D

  PS: Før, da jeg satset alt på musikk og låtskriving var dte noen ganger veldig vanskelig å komme opp med noe nytt. Da kunne feks en ny genser gjøre susen mens jeg spilte. Om jeg hadde kjøpt inn nytt utstyr, eller til og med ny forsterker eller gitar hadde jeg jo nok materiale til en hel konsert :D

  Av Mia Holte · 29. september, 2010 (09:17)
 9. Ja jeg har iPhonen min der da, så den tar jeg av og til i bruk. Men det hadde kanskje ikke vært så dumt å ha tegneblokken der. Jeg får vel begynne å ha den i nattbordskuffen :)

  Av Stein Ove Helset · 29. september, 2010 (16:45)
 10. Gode greier, Mia! :-)

  Det du sier med å skru av musikken er faktisk noe jeg burde prøve oftere. Jeg har alltid musikk på øret når jeg jobber, og det trenger jo ikke nødvendigvis alltid å hjelpe.

  Vi kan vel kanskje være enige om at man ofte inspireres av ting som tilsynelatende har noe med hverandre å gjøre. Som at musikk gjør susen i design, og genser i musikk – for eksempel. Jeg må få høre mer om denne musikerkarrieren din senere! ;-)

  Av mattisaas · 30. september, 2010 (08:43)
 11. Hei, artig å se hva som inspirerer dere! En tur ut i naturen gjør også susen :-)

  Av Åsel · 26. oktober, 2011 (09:17)

Legg igjen en kommentar

Tillatte tags …